Stadion

Slovenj Gradec je tudi športnikom prijazno mesto, saj jim nudi idealne pogoje za aktivne športne počitnice in športne priprave. Športnikom je na voljo Hostel Slovenj Gradec, ki jim v času bivanja nudi polni penzion, ki je prilagojen njihovim željam in potrebam. Športni center Slovenj Gradec, v sklopu katerega je na voljo 18770 m2 površin za izvajanje športnih dejavnosti, pa se nahaja v samem centru Slovenj Gradca.

Pokrite površine v velikosti 1776 m2 zajemajo igrišce za rokomet, košarko, dve igrišči za odbojko in mali nogomet v velikosti 40 x 20 m, štiristezno strelišce 4 x 10 m, dvorana za borilne športe, prekrita s »tatamijem« v velikosti 14 x 14 m, telovadnica za namizni tenis, aerobiko, otroške in druge dejavnosti površinah v velikosti 21 x 14 m, fitnes center z napravami za razvoj vseh osnovnih skupin mišic v velikosti 72 m2, plezalna stena višine 12 m in širine 4 m, sejna soba z mizami, do 40 sedežev.

Odprte površine zavzemajo atletski, 6-stezni na 400 m in 8-stezni na 100 m, s tartanom pokrit stadion z vso pripadajoco atletsko opremo (kladivo, kopje, skok v višino s palico, daljino, disk…) in nogometni stadion z naravno travo v velikosti 100 x 65 m ter asfaltna igrišca za rokomet (mali nogomet) 40 x 20 m, košarko 28 x 15 m in odbojko 18 x 9 m.

V Slovenj Gradcu, z nastanitvijo v Hostlu Slovenj Gradec, so na pripravah že bili: rokometna mladinska in kadetska reprezentanca Slovenije, košarkarska mladinska in kadetska reprezentanca Slovenije, mladinske košarkarske reprezentance Bosne, Turčije, Makedonije in Rusije, atletska mladinska reprezentanca Madžarske ter odbojkarski, nogometni in rokometni klubi iz Slovenije, Hrvaške, Srbije in Bosne.

Kontakt za športne priprave:
Javni zavod SPOTUR
Telefon: +386 (0)2 884 62 82
E-pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.
Splet: www.spotur.si

Opozorilo! Za boljšo uporabnišku izkušnjo, spletna stran uporablja t.i. piškotke.

Z nadaljnjim uporabljanjem strani se strinjate z uporabo piškotkov. Več

Se strinjam

Piškotek je majhna datoteka, ki se shrani na računalniku ob obisku spletne strani. Piškotki vsebujejo različne informacije, ki jih spletna stran prebere, ko jo ponovno obiščete. Uporablja jih večina sodobnih spletnih strani.

Sami po sebi piškotki niso škodljivi, ne vsebujejo virusov ali kakšne drugačne zlonamerne kode. Uporabljajo se za različne namene, za seje (npr. prijavljanje na forume), za košarice v spletnih trgovinah, za prikaz različnih naprednih vsebin na spletni strani(npr. zemljevidi, video), za vodenje statistike obiska strani, za podporo vtičnikom družabnih omrežij1, ter tudi za prikazovanje oglasov po meri uporabnika spleta.